NICOLAS SCHÖFFER GYŰJTEMÉNY, KALOCSA

Suminagashi workshop

Suminagashi workshop Krisztián Nórával
A Japánból származó meditatív fetéstechnika igazi kikapcsolódást nyújt: a kreativitás és a nyugalom egyszerre jellemzi ezt a papírmárványozási technikát. A kalocsai Krisztián Nóra művészeti munkásságában is használja ezt a merítéses módszert. A workshopon a lebegő tusfoltok mozgatásával alakul ki egy rajzolat, amelynek végső formáját számtalan tényező alakítja: a fizikai jellemzők mellett, az alkotó aktuális lelkiállapota is hatással van. Az alkotás folyamán észrevétlenül elmélyülünk az élet dinamikus áramlásában miközben megtanuljuk elfogadni a változást.
Jelentkezni lehet: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel: 06 20 409 55 75
Részvételi díj: 1000 Ft/ alkalom

Művészeti Alkotótábor

B -Bn KOR: 8-18 Te 0 et Ba JúLius 08.-12885 VAKÁCIÓ Ja A 7) NICOLAS SGHÖFFER j GYŰJTEMÉNYBEN 9.00 - 16.00-IG PROGRAMOK: MŰVÉSZET 8. JÁTÉK KREATIVITÁS 8. SPORT   Kalandra fel! A táborozókat Schnúr Helga tanárnő vezeti a képzőművészet rejtelmeibet A tábor minimum 10 fő jelentkezése es n-indul. A részvételi ve ee, 000 Ft, mely két tkez st(1 hé det, 1u át)is alma További Informáeiő ő és jelentkezés: IE

Művészeti Alkotótábor a Nicolas Schöffer Gyűjteményben

Időpontja: 2024. július 8–12-ig
Jelentkezési határidő: 2024. június 30.
Helyszíne: Nicolas Schöffer Gyűjtemény
Naponta: 9.00-16.00-ig
Étkezés: ebéd, uzsonna

Egy héten keresztül a gyermekeké, a kreativitásé a terep. Mindennap izgalmas művészeti foglalkozásokkal várjuk a táborozókat. Tanári mentorálás mellett a gyermekek megismerkedhetnek különböző művészeti eljárásokkal, anyagokkal, technikákkal.
A kreativitást és kézügyességet fejlesztő gyakorlati foglalkozásokon lesz formázás, szobrászkodás, kollázs készítése, látvány utáni rajzolás és festés is. A résztvevők élményszerűen megismerkedhetnek a kinetikus és kibernetikus művészettel, Nicolas Schöffer művészetével.

A hét minden napján új dolgokat alkotunk, valamennyi eszközt, felszerelést és anyagot biztosítunk a jelentkezők részére, az elkészített műveket pedig táborozóink haza is vihetik magukkal emlékül.

Táborvezető: Schnúr Helga rajztanár
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Részvételi díj: 39.000 Ft/fő, amely valamennyi költséget tartalmazza.

Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet.

A program változásának jogát fenntartjuk!

Suminagashi workshop Krisztián Nórával

A Japánból származó meditatív festéstechnika igazi kikapcsolódást nyújt: a kreativitás és a nyugalom egyszerre jellemzi ezt a  papírmárványozási technikát. A kalocsai Krisztián Nóra művészeti munkásságában is használja ezt a merítéses módszert. A workshopon a lebegő tusfoltok mozgatásával alakul ki egy rajzolat, amelynek végső formáját számtalan tényező alakítja: a fizikai jellemzők mellett, az alkotó aktuális lelkiállapota is hatással van. Az alkotás folyamán észrevétlenül  elmélyülünk az élet dinamikus áramlásában miközben megtanuljuk elfogadni a változást.

Jelentkezni lehet: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel: 06 20 409 55 75
Részvételi díj: 2000 Ft/ alkalom

Suminagashi workshop Krisztián Nórával. Nyitott műhely. 2024. 02. 08. csütörtök 15 órától 17 óráig.

Családi nap – A Tér és a Vonal lírája c. kiállítás

A Tér és a Vonal lírája című időszaki kiállításunkhoz kapcsolódó családi napot tartunk 2023. április 29-én szombaton. A néhol geometrikus elemekből konstruált, máshol finom vonalakból építkező képek között felfedezzük mi az absztrakt művészet. Megbarátkozzunk a konstruktivizmus fogalmával. Foglalkozunk a figurális és az absztrakt képi ábrázolással, geometrikus formákkal, a térrel, a síkkal és a színek dinamikájával.

Regisztráció: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Időpont: 2023.04.29, 10-13 óráig.
Helyszín: Nicolas Schöffer Gyűjtemény, Kalocsa Szent István király út 76.

Pingálók

Péntekenként 14 órától várják a Kalocsai Kézműves Kör népi iparművészei az érdeklődőket pingálás foglalkozásra. A mintalapok segítségével a résztvevők elsajátíthatják a mintaírást.
A nemzedékekről nemzedékekre öröklődő minta és formakincset a kalocsai nyelvhasználatban íróasszonynak nevezett parasztasszonyok adták tovább. „Az egymással versengő íróasszonyok egyénieskedő törekvései népművészetünk századeleji forma- és színvilágát fokozatosan fellazították. Munkásságuk hatására újabb technikák keletkeztek, újabb motívumok születtek (főként rózsa variációk), és lassan-lassan tüzes színekben ragyogó naturalista jellegű új stílusréteg épült századeleji művészetünkre.” (Pécsiné Ács, Sarolta 1978.)
Minden érdeklődőt szeretettel várunk, aki szeretné megismerni és a gyakorlatban is elsajátítani a népművészeti motívumok írásának hagyományát,
Időpont: 2023.01.27.-03.10-ig, 14-16.30-ig
Részvételi díj: 500 Ft
Helyszín: Nicolas Schöffer Gyűjtemény, Kalocsa Szent István király út 76.

Nyitott Műhely: Rajzszakkör 2022

Jelentkezés és további információ: <script type='text/javascript'>
 <!--
 var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';
 var path = 'hr' + 'ef' + '=';
 var addy13047 = 'info' + '@';
 addy13047 = addy13047 + 'schoffergyujtemeny' + '.' + 'hu';
 document.write('<a ' + path + '\'' + prefix + ':' + addy13047 + '\'>');
 document.write(addy13047);
 document.write('<\/a>');
 //-->\n </script><script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('<span style=\'display: none;\'>');
 //-->
 </script>This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 <script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('</');
 document.write('span>');
 //-->
 </script> R A J Z S Z A K K Ö R nyitott műhely MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN 15.00-18.00-IG GARAMVÖLGYI ÉVA FESTŐMŰVÉSZ KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL HELYSZÍN: NICOLAS SCHÖFFER GYŰJTEMÉNY Kalocsa, Szent István király út 76. Fk: Romsics Imre múzeumigazgató I N S P I R Á L Ó K Ö R N Y E Z E T B E N

Minden csütörtökön várja Nyitott Műhely Rajzszakkörünk, a rajzolni szerető új, és régi tagjait! Ha szeretsz rajzolni vagy ha szeretnél de nem tudod honnan is kezd el, vagy ha egyszerűen csak kikapcsolódásra, kreatív elfoglaltságra vágysz, gyere, itt a helyed! Garamvölgyi Éva képzőművész mentorálásával új, élményekre készségekre és tapasztalatokra tehetsz szert. Egy alkotó képzőművésztől tanulni nem mindennapi lehetőség. Új megközelítéssel tekintesz majd a rajzolásra és a világra is. Inspiráló múzeumi környezetben, a hagyományos témák mellett, lehetőséged lesz műalkotásokkal is megismerkedni.
Időpont: csütörtök 15-18 óra között.
Jelentkezés: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vakáció a Schöffer Gyűjteményben – Művészeti tábor Schnúr Helgával

VAKÁCIÓ A SCHÖFFER GYŰJTEMÉNYBEN!
2022. JÚLIUS 4–8.
Művészeti Tábor Schnúr Helgával

Kreatív programok gyerekeknek egy egész héten át!
Naponta 9-16 óráig.
Ne unatkozz otthon, gyere és próbáld ki magad különféle művészeti ágakban és kézműves technikákban!
Lehetőséged lesz megfesteni saját pólódat, kendődet az általad áhított színekben (batikolás), megformázhatod kedvenc dísztárgyadat agyagból, kísérletezhetsz térbeli formákkal és színekkel! Mind emellett megismerheted Nicolas Schöffer csodálatos kibernetikus világát! Ráadásként kisvonatozás is lesz a Duna-partra!

Napi háromszori étkezést biztosítunk.
Részvételi díj: 26.000 Ft/fő
Jelentkezés a 78/600-999-es telefonszámon vagy a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen 2022. június 30-ig.

Múzeumok Éjszakája 2022

A nyár egyik legizgalmasabb éjszakáján színes programokkal várjuk a kalocsai Nicolas Schöffer Gyűjteményben!
A Múzeumok Éjszakája alkalmából a képzőművészet különböző ágaiban kalandozhatnak. Az időszaki The Shape of light kiállításunkon Bóbics Diána személyesen vezet körbe bennünket, majd nyújt segítséget, hogy kipróbálhassuk a szokatlan képzőművészeti alapanyag, a textil formálhatóságának lehetőségeit. Kovács Norbert szobrászművész a portémintázás rejtelmeit tárja fel. Krisztián Nórával egy igazán különleges meditatív élményben lehet részünk, kipróbálhatjuk a japán suminagashi papírfestést.

Programok:
19.00-19.45 Bóbics Diána képzőművész tárlatvezetése a The Shape of light kiállításon
20.00-21.00 Textilszobrász workshop Bóbics Diána képzőművésszel
21.00-21.30 Tárlatvezetés Kovács Norbert szobrászművésszel a Schöffer Gyűjtemény állandó kiállításán
22.00-23.00 Portrémintázás bemutató Kovács Norbert szobrászművésszel
19.00-21.00 Suminagashi (japán festészeti technika) workshop Krisztián Nórával. A workshopon egyszerre 5 fő tud részt venni. Részvételi szándékát kérjük előre jelezze az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen.

Viski Károly Múzeum Kalocsa Időpont Állandó kiállítás Közművelődési terem Tóth Mike-terem Folyosó 1900 1945 2030 2. terem: Múzeumpedagógiai foglalkozás: Paprika Jancsi színezése 1. terem: Kedvenc süteményem című kiállítás Megnyitja: Csikós Marianna könyvtárigazgató A kiállítás háziasszonya: Markóné Fazekas Ildikó A zsűri tagjai: Markó László KMK elnök, Csikós Marianna könyvtárigazgató, Cserenkó Gábor könyvtáros Kedvenc sütemények kóstolása A kiállítás megtekinthető éjfélig, vagy a kiállított készletek fogyásáig. „Farsang az óvodában” című kiállítás az óvodások rajzaiból Megnyitja: Deák Tamás Jánosné, a Petőfi utcai tagóvoda vezetője 1900 A rajzpályázat eredményhirdetése Mézeskalács díszítés és vásár Együttműködő partner: Kalocsai puszedli – Arnold Edit Múzeumi kirakó Diaporáma Diavetítés a múzeum óvodásprogramjaiból „Egy éjszaka – egy tárgy” Tranovsky Juraj: Cithara Sanctorum, szlovák nyelvű imakönyv Bemutatkozik az Örjeg és Szőlőhegyei Natúrpark, helyi termékek kóstolója Közreműködő partner: Agócs Péter egyesületi tag Oda nem illő tárgyak – Szentiván éji 24 Játékos feladat nem csak gyerekeknek! Információ: Viski Károly Múzeum Kalocsa 6300 Kalocsa, Szent István király út 25. Telefon: 78/462-351 • www.viskikarolymuzeum.hu A rendezők a változtatás jogát fenntartják. Múzeumok éjszakája 2022. június 25. Viski Károly Múzeum Kalocsa A programot megnyitja: Pécsi Vivien a Kulturális és Szociális Bizottság elnöke F. k.: Romsics Imre múzeumigazgató viskikarolymuzeum.hu/muzej2022 Információ: Viski Károly Múzeum Kalocsa 6300 Kalocsa, Szent István király út 25. Telefon: 78/462-351 • www.viskikarolymuzeum.hu A rendezők a változtatás jogát fenntartják. Időpont Viski Károly Múzeum Kalocsa udvara (Eső esetén a Városi Galériában) Múzeumbüfé 2100 Könnyed esti dallamok klasszikus gitáron Szigeti Bence gitárművész estje Sült kolbász, sült oldalas, véres hurka, kacsacomb, üdítő, sör Együttműködő partner: Moncsi pecsenyés Tolnáról 2200 A kalocsai virágok új élete, divatbemutató a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület tagjaival, a Kalocsai Kézműves Kör közreműködésével 2245 A zene szárnyán, zenés műsor a HeArt Társulat művészei, Kálmán Henrietta és Geri Tamás előadásában 2350 Díjkiosztás 2400 Tűzgyújtás Az egész estére szóló, három helyszínen zajló program belépődíja felnőtteknek 1000 Ft, 18 év alattiaknak ingyenes. Időpont Nicolas Schöffer Gyűjtemény 1900 Bóbics Diána képzőművész tárlatvezetése a The Shape of light kiállításon 1900 Suminagashi (japán papírmárványozás) workshop Krisztián Nórával (a workshop 5 fős csoportokkal indul, előzetes jelentkezés szükséges: <script type='text/javascript'>
 <!--
 var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';
 var path = 'hr' + 'ef' + '=';
 var addy1124 = 'info' + '@';
 addy1124 = addy1124 + 'schoffergyujtemeny' + '.' + 'hu';
 document.write('<a ' + path + '\'' + prefix + ':' + addy1124 + '\'>');
 document.write(addy1124);
 document.write('<\/a>');
 //-->\n </script><script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('<span style=\'display: none;\'>');
 //-->
 </script>This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 <script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('</');
 document.write('span>');
 //-->
 </script>) 2000 Textilszobrász workshop Bóbics Diána képzőművésszel 2100 Tárlatvezetés Kovács Norbert szobrászművésszel 2200 Portrémintázás bemutató Kovács Norbert szobrászművésszel Időpont Kalocsai Képtár 1900 Jósnő-léleklátó. Együttműködő partner: Kasza Klári Kecskemétről Ezen az estén Vinczellér Imre állandó kiállítása és a Városi Képzőművészeti Gyűjtemény Látványtára is látogatható. Vinczellér Imre festőművész személyesen fogadja az érdeklődőket 19.00–22.00 között a Képtárban, filmvetítés a művész közreműködésével Múzeumok éjszakája 2022. június 25. Viski Károly Múzeum Kalocsa A programot megnyitja: Pécsi Vivien a Kulturális és Szociális Bizottság elnöke

Nyitott műhely / Szitanyomás workshop

Nyitott műhely Szitanyomás workshop Szörényi Tamással 2021.11.10. – 2021.12.02. szerdánként 17 órától 4 alkalomból álló workshop

NYITOTT MŰHELY | SZITANYOMÁS WORKSHOP

Grafikai workshop mindenkinek!

Szitanyomás műhelyünkben megismerheted az eljárás történetét és alkalmazását a képzőművészeti grafika terén, majd a gyakorlatban is kipróbálhatod a szitanyomtatást. Egyedi mintákat tervezhetsz pólóra vagy más textíliákra, magadnak vagy ajándékba.
Itt a szitázás egy egyszerűbb, alternatív technikáját próbálhatod ki, Szörényi Tamás textiltervezés szakoktató segítségével, amelyhez a festéket és a szitákat mi biztosítjuk.

Mit hozz magaddal?
Bármilyen textiliát, amelyen szeretnéd viszont látni saját tervezésű mintáidat. Póló, terítő, párnahuzat, függöny, textiltáska.

Nyitott műhelyünkben új dolgokat tanulhatsz, megtervezheted és megvalósíthatod ötleteidet!

A 4 alkalmas workshop részvételi díja: 12.000.- Ft
Ha csak egy alkalomra szeretnél jönni: 3500 Ft / alkalom

Időpontok: szerdánként, 17-19.30 -ig
2021.11.10., 2021.11.17, 2021.11.24, 2021.12.02.

Helyszín: 6300 Kalocsa, Nicolas Schöffer Gyűjtemény, Szent István király út 76.
Jelentkezés és további információ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Legyen élmény a művészet!

Képzőművészeti workshop sorozat

Képzőművészeti workshop sorozat a Nicolas Schöffer Gyűjteményben

A Nicolas Schöffer Gyűjtemény ősszel is izgalmas programokat kínál. A festészet iránt érdeklődők három alkalmas képzőművészeti workshop sorozaton vehetnek részt. A workshopokat Garamvölgyi Éva festőművész vezeti. Három egymást követő szombati napon ismerkedhetnek meg az érdeklődők a modernizmus egy-egy festészeti irányzatával.
Október 24-én a posztimpresszionizmus, október 31-én az absztrakt expresszionizmus, november 7-én a kubizmus lesz a téma.  A program 9 órától délután 4 óráig tart.


A workshopok programja:
Délelőtt:
művészettörténeti bevezető
színelmélet, színkeverés alapok
vázlatkészítés
Délután:
festés
A résztvevők számára minden eszközt, vásznat, ecsetet, akrilfestéket biztosítanak. Lehetséges egy-egy vagy az összes alkalomra is jelentkezni.
Jelentkezés és információ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , Tel.:  78 600 999

Képzőművészeti Tábor Garamvölgyi Évi festőművésszel

Tisztelettel meghívjuk 2020. augusztus 7-én (pénteken) 17 órára a Nicolas Schöffer Gyűjteménybe a Képzőművészeti Tábor kiállításának megnyitójára.

A tábort vezeti: Garamvölgyi Éva festőművész

A megnyitó látogatása ingyenes. A kiállítás megtekinthető: 2020. augusztus 7-én

2020.08.03.-2020.08.07. 9-17 ÓRÁIG KÉPZŐMŰVÉSZETI TÁBOR GARAMVÖLGYI ÉVI FESTŐMŰVÉSSZEL a Nicolas Schöffer Gyűjteményben Téma: a modernizmus felfedezése Megismerkedhetsz az impresszionizmus, orfizmus, kubizmus, fauvizmus festészeti technikáival. Emellett elmélyülhetsz a kinetikus művészetben és felfedezheted Nicolas Schöffer csodálatos világát! A tábor díja: 44.000 Ft Jelentkezési határidő: 2020.07.18. Ajánlott korosztály: 12 éves kortól A tábor programja: délelőtt: elméleti alapozás (színelmélet, kompozíciós ismeretek), vizuális készségfejlesztés, kutatómunka, tervezés délután: alkotás, festés, színkeverés, színdinamikai gyakorlatok, ecsetkezelés A táborban készült alkotásokból kiállítást rendeznek a résztvevők. A kiállítás megnyitójának időpontja 2020. 08.07. péntek 18 óra. A tábor minimum 10 fő jelentkezése esetén indul. Helyszín: Nicolas Schöffer Gyűjtemény 6300, Kalocsa Szent István király út 76.

NICOLAS SCHÖFFER GYŰJTEMÉNY

 • Cím: 6300 Kalocsa, Szent István király út 76.
 • Telefon: (78) 600 999
 • Nyitvatartás: 
 • kedd, csütörtök, szombat: 10-17 óráig
 • email: info@schoffergyujtemeny.hu
 • Facebook