NICOLAS SCHÖFFER GYŰJTEMÉNY, KALOCSA

Nyitott műhely / Szitanyomás workshop

Nyitott műhely Szitanyomás workshop Szörényi Tamással 2021.11.10. – 2021.12.02. szerdánként 17 órától 4 alkalomból álló workshop

NYITOTT MŰHELY | SZITANYOMÁS WORKSHOP

Grafikai workshop mindenkinek!

Szitanyomás műhelyünkben megismerheted az eljárás történetét és alkalmazását a képzőművészeti grafika terén, majd a gyakorlatban is kipróbálhatod a szitanyomtatást. Egyedi mintákat tervezhetsz pólóra vagy más textíliákra, magadnak vagy ajándékba.
Itt a szitázás egy egyszerűbb, alternatív technikáját próbálhatod ki, Szörényi Tamás textiltervezés szakoktató segítségével, amelyhez a festéket és a szitákat mi biztosítjuk.

Mit hozz magaddal?
Bármilyen textiliát, amelyen szeretnéd viszont látni saját tervezésű mintáidat. Póló, terítő, párnahuzat, függöny, textiltáska.

Nyitott műhelyünkben új dolgokat tanulhatsz, megtervezheted és megvalósíthatod ötleteidet!

A 4 alkalmas workshop részvételi díja: 12.000.- Ft
Ha csak egy alkalomra szeretnél jönni: 3500 Ft / alkalom

Időpontok: szerdánként, 17-19.30 -ig
2021.11.10., 2021.11.17, 2021.11.24, 2021.12.02.

Helyszín: 6300 Kalocsa, Nicolas Schöffer Gyűjtemény, Szent István király út 76.
Jelentkezés és további információ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Legyen élmény a művészet!

Képzőművészeti workshop sorozat

Képzőművészeti workshop sorozat a Nicolas Schöffer Gyűjteményben

A Nicolas Schöffer Gyűjtemény ősszel is izgalmas programokat kínál. A festészet iránt érdeklődők három alkalmas képzőművészeti workshop sorozaton vehetnek részt. A workshopokat Garamvölgyi Éva festőművész vezeti. Három egymást követő szombati napon ismerkedhetnek meg az érdeklődők a modernizmus egy-egy festészeti irányzatával.
Október 24-én a posztimpresszionizmus, október 31-én az absztrakt expresszionizmus, november 7-én a kubizmus lesz a téma.  A program 9 órától délután 4 óráig tart.


A workshopok programja:
Délelőtt:
művészettörténeti bevezető
színelmélet, színkeverés alapok
vázlatkészítés
Délután:
festés
A résztvevők számára minden eszközt, vásznat, ecsetet, akrilfestéket biztosítanak. Lehetséges egy-egy vagy az összes alkalomra is jelentkezni.
Jelentkezés és információ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , Tel.:  78 600 999

Képzőművészeti Tábor Garamvölgyi Évi festőművésszel

Tisztelettel meghívjuk 2020. augusztus 7-én (pénteken) 17 órára a Nicolas Schöffer Gyűjteménybe a Képzőművészeti Tábor kiállításának megnyitójára.

A tábort vezeti: Garamvölgyi Éva festőművész

A megnyitó látogatása ingyenes. A kiállítás megtekinthető: 2020. augusztus 7-én

2020.08.03.-2020.08.07. 9-17 ÓRÁIG KÉPZŐMŰVÉSZETI TÁBOR GARAMVÖLGYI ÉVI FESTŐMŰVÉSSZEL a Nicolas Schöffer Gyűjteményben Téma: a modernizmus felfedezése Megismerkedhetsz az impresszionizmus, orfizmus, kubizmus, fauvizmus festészeti technikáival. Emellett elmélyülhetsz a kinetikus művészetben és felfedezheted Nicolas Schöffer csodálatos világát! A tábor díja: 44.000 Ft Jelentkezési határidő: 2020.07.18. Ajánlott korosztály: 12 éves kortól A tábor programja: délelőtt: elméleti alapozás (színelmélet, kompozíciós ismeretek), vizuális készségfejlesztés, kutatómunka, tervezés délután: alkotás, festés, színkeverés, színdinamikai gyakorlatok, ecsetkezelés A táborban készült alkotásokból kiállítást rendeznek a résztvevők. A kiállítás megnyitójának időpontja 2020. 08.07. péntek 18 óra. A tábor minimum 10 fő jelentkezése esetén indul. Helyszín: Nicolas Schöffer Gyűjtemény 6300, Kalocsa Szent István király út 76.

Fénydinamikus családi nap

Fénydinamikus családi nap a Nicolas Schöffer Gyűjteményben

A Nicolas Schöffer Gyűjtemény az idei évben is folytatja a tavaly megkezdett tematikus családi nap sorozatát. Novemberben a TÉR játszotta a fő szerepet, most Nicolas Schöffer világának másik fontos „építőanyaga” a FÉNY kerül a középpontba.
Fénydinamikus családi napunkon a fénnyel ismerkedünk és hozunk létre izgalmas és kreatív alkotásokat.
A fényhez kapcsolódó interaktív, játékos programokkal várjuk a család apraja-nagyját!
Időpont: 2020.02.15. 10 órától
Részletes programinformáció: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Szívárványos Színkavalkád

Szivárványos Színkavalkád

Családi nap 

a Nicolas Schöffer Gyűjteményben

Gyere el szüleiddel, és töltsetek el együtt egy vidám, színes délutánt!

Várunk Benneteket szeretettel 

2016. október 22n (szombaton) 14 órától 17 óráig!

 

Kalandozás a színek birodalmában:

- Játék a színekkel - színes tárlatvezetés a gyűjteményben

- Őszi színkavalkád - képek készítése különböző technikákkal

- Összeáll a kép - Nicolas Schöffer szemével a világ

- "Vigyázz, kész, lőj!" - óriáskép lufibombával

- Alkoss és kóstolj! - szivárványos finomság

Kalandok a TÉR-ben

Családi délután a Schöffer Gyűjteményben

2014. március 22-én, szombaton délután 14 és 17 óra között szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat a Schöffer Gyűjteményben, a Kalandok a TÉR-ben című családi foglalkozásunkra!

A Nicolas Schöffer Gyűjtemény csoportos foglalkozásai Schöfferi témafelvetésből kiindulva, az általa felvetett fogalmak köré csoportosítva egy-egy témát dolgoznak fel. Az egyes témákat játékba ágyazott foglalkozások, hosszabb-rövidebb alkotómunkák szövik át, melyekben a legváltozatosabb anyagfajtákat használva nagy szerepe jut a kreativitásnak.

A nap témája: a TÉR!

Megismerjük, Schöffer miként próbálta körülölelni a teret, megfigyeljük az alkotások szerkezetét, sajátos anyaghasználatát. Óriás puzzle révén a rész-egész viszonya is feltárul előttünk, és nyomozunk az alkotások legapróbb részletei után.

Alkotóműhely: fémdomborítás, térbeli alkotások, makettek, különleges textúrájú nyomatok készítése.

A program ára 600 Ft családonként.

Kalandok a TÉR-ben - Családi délután a Schöffer Gyűjteményben

 

MOZAIK Múzeumtúra

MOZAIK Múzeumtúra

Kalandra fel!

(2014. február 1. – május 31.)

Február 1-jén elindult a Mozaik Múzeumtúra, Magyarország eddigi legnagyobb, 300 hazai múzeum és kiállítóhely részvételével megvalósuló múzeumnépszerűsítő kampánya, melyhez a Nicolas Schöffer Gyűjtemény is csatlakozott. A projekt az Örökség Kultúrpolitikai Intézet gondozásában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
A nagyszabású múzeumnépszerűsítő program elsődleges célja, hogy növelje a hazai múzeumok és kiállítóhelyek látogatottságát, megismertesse a szélesebb nyilvánossággal a magyarországi múzeumok sokszínű kulturális kínálatát. A program egyik leghangsúlyosabb eleme a Matricagyűjtő játék.
A játékban részt vevők a kijelölt terjesztési pontokon (Schöffer Gyűjtemény, Alexandra könyvesbolt) juthatnak hozzá a gyűjtőfüzetekhez, valamint a múzeumok épületeit ábrázoló matricákhoz. A matricagyűjtő füzetbe a külső képek mellett a múzeumokban készült belső fotókat ábrázoló matricák is illeszkednek. Ezekhez a limitált kiadású matricákhoz csak a belépőjegy megvásárlását, valamint a Mozaik Múzeumtúra gyűjtőfüzet felmutatását követően kizárólag a múzeumokban lehet majd hozzájutni ingyenesen. A program így ösztönzi a játék résztvevőit arra, hogy keressék fel a múzeumokat. A játék lényege minél több, múzeumot ábrázoló matrica összegyűjtése.
Az összes matricát összegyűjtők féléves National Geographic magazin előfizetést nyernek, az első 1000 játékos pedig Mozaik Múzeumtúra ajándékcsomagot kap ajándékba.
A Nicolas Schöffer Gyűjtemény a Mozaik Múzeumtúra arculati elemeivel ellátott megállító tábla várja a matricagyűjtő játékba bekapcsolódó látogatókat. A megállító tábla a projekthez kapcsolódó mobil applikáció eléréséhez szükséges információkat tartalmazza.
A Nicolas Schöffer Gyűjtemény várja a játékhoz és a matricagyűjtéshez kedvet érző látogatókat.

Kalandra fel!

Bővebb információ:
www.mozaikmuzeumtura.hu
MOZAIK múzeumtúra

More Articles...

NICOLAS SCHÖFFER GYŰJTEMÉNY

  • Cím: 6300 Kalocsa, Szent István király út 76.
  • Telefon: (78) 600 999
  • Nyitvatartás: 
  • kedd, csütörtök, szombat: 10-17 óráig
  • email: info@schoffergyujtemeny.hu
  • Facebook