NICOLAS SCHÖFFER GYŰJTEMÉNY, KALOCSA
  •  

Elköltöztünk!

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a Nicolas Schöffer Gyűjtemény felújítás miatt ideiglenesen elköltözött a volt Zsinagóga és egykori Nagy Lajos Könyvtár épületébe.
(Kalocsa, Hunyadi u. 30.)

A nyitva tartás az alábbiak szerint megváltozott:
Január 1 – március 14. között zárva.

A zárvatartás ideje alatt kizárólag előre bejelentett csoportokat fogadunk.

Bejelentkezés: 78/600-999 és a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen lehet.

 

Legyen élmény a művészet, legyen élmény a múzeum!

Művészet.
Kérdések.
Még több.
Keressük együtt!
TÉR.
Alkotás.
Rólam szól.
Rólad.
Róla.
FÉNY.
Figyelj!
Mozdulj!
Fejezd ki!
IDŐ.

Mindez együtt: múzeumpedagógia!

Rendhagyó, széles tematikára épülő foglalkozásainkat kicsiknek és nagyoknak, ovisoknak és kamaszoknak egyaránt kínáljuk!

Bővebben>>>

Megújulunk!

Schöffer Miklós szülőháza évtizedeken keresztül adott méltó helyet különleges alkotásaiból álló gyűjteményének és kiállításának.
A 21. században azonban a modern múzeumok felé egyre több elvárás fogalmazódik meg, melyek szükségessé teszik az épület és funkcióinak, szolgáltatásainak fejlesztését, bővítését.
A tervezési feladat meghatározó eleme, hogy olyan múzeumtér jöjjön létre, amely megfelel egy korszerű múzeum igényeinek.
Kalocsa Város Önkormányzata által 2013-ban elnyert Kalocsa Szíve Program című DAOP-2.1.1/G-13-2013-0001 azonosítószámú turisztikai kiemelt projekt kertében megvalósul a múzeum teljes megújítása, melynek eredményeképpen nagyobb alapterületen, látogatóbarát módon új kiállítási forgatókönyv alapján kerül bemutatásra Schöffer Miklós életműve. A beruházás nettó összköltsége: közel 200.000.000 Ft, amely az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A tervezett átadás időpontja 2015. szeptembere.

NICOLAS SCHÖFFER GYŰJTEMÉNY

  • Cím: 6300 Kalocsa, Szent István király út 76.
  • Telefon: (78) 600 999
  • Nyitvatartás: kedd - vasárnap 10:00 - 17:00
  • E-mail: schoffer@kalocsa.hu
  • Facebook